Laiskuuden valtakunta

Laiskuus- tuo ikuinen piina. Kukaan ei jaksa auttaa toista, tervehtiä tai edes kerätä omia roskiaan. Kahden metrin päässä roskiksesta on karkkipaperi- ja mitä siitä ajatellaan? ”Kappas, roska” eikä sitä TIETENKÄÄN nosteta.

Yleisiä roskia

Roskia voit nähdä kaikkialla. Ojissa, roskisten vieressä, jalkapallokenttien ympärillä, pihoilla sekä metsässä. Nyt, kun on korona-aika, niin maskiroskat ovat yleistyneet, vaikka korona on menossa parempaan suuntaan, niin maskiroskia on silti hirveästi. Myös karkkipussit, energiajuomat ja sipsipussit ovat yleisiä roskia. Sekä tietysti vanha ystävämme tupakka.  Tupakantumppeja on maan täydeltä. Koetappa löytää puisto, jossa ei ole yhtäkään tupakantumppia. Onnea!

 

Laiskuus ei ole aina piirre ihmisessä

Laiskuutta on monenlaista. Osa ihmistä on ehkä enemmän laiskempi, osa vähemmän. Ihminen saattaa olla myös joskus ”laiska”, eli hän saattaa olla tulossa kipeäksi, tai hän voi olla masentunut. Monilla ihmisillä on elämänsä aikana pieniä masennushetkiä. 

Ota haasteeksi

1. Haaste: Ota haasteeksi kerätä roska päivässä vuoden ajan. Pidä kerran vuodessa roskienkeruupäivä. Ota ystäväsi mukaan ja pidä hauskaa!

2. Haaste: Ota haasteeksi auttaa muita. Älä kuitenkaan pakota toisia palkitsemaan sinua, kiittämään sinua tai edes ottamaan avustuksiasi vastaan. Kuinka monta hyvää tekoa saat tehtyä päivässä?

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *